Epic Space Battle

Epic Space Battle

onsdag 5. august 2015

Testflyving - Firespray 31

Normalt spiller jeg opprørere, men den siste tiden har jeg prøvd meg med litt imperiestyrker også. Det er greit å variere litt hva man spiller og finne ut styrker/svakheter med skip man kan møte. Den beste måten å finne ut dette på er å spille dem selv. En tidlig augustkveld fikk jeg besøk av Arne Kristian med sine to Aggressorer, det var på tide for meg å teste ut Firespray 31.
Jeg testet den ut i både som imperieskip og scum. Førstnevnte var Krassis Trelix med HLC og Recon Specialist med støtte av fire Academy Pilots og Backstabber (her er lenke til listen i Squad Builder). Tanken her var at Krassis skulle kjøre i utkanten og ha Focus som Action. Med sin evne til Reroll av en terning på secondary weapons skulle han bruke den tunge laseren til å gi massiv skade. Academy Pilotene hadde som jobb å fly inn på kloss hold og være i veien samt gjøre ytterligere skade. Backstabber skulle være en ren bonus som
skulle komme inn bak fienden.

Hefig HLC-skudd!
Vi startet i hvert vårt hjørne og hadde et stort asteroidefelt i midten med ganske grei plass mellom steinene. Vi skar begge inn i dette feltet og rullet mange terninger mot hverandre. Etter første møte hadde nok jeg kommet best fra det og gjort skade på begge motstanderskipene. Det ble vanskelig å konsentrere ilden, så jeg måtte spre den. Etter dette gjorde jeg noen grove feil med mye K-turning og knot som gjorde at jeg kom en del i veien for meg selv. Dette gjorde at Arne Kristian fikk plukket ned en god del av TIE-fighterne mine. Jeg gjorde en god del skade tilbake, så kampen var langt fra avgjort. Den ene Aggressorene ble omdannet til stjernestøv, men jeg stod igjen med en hardt skadet Krassis og TIE.

I sluttrekkene kom Aggressorene best ut av det og fikk tatt ut først Krassis, så til slutt den siste TIE-en. Da stod han igjen med ett enslig Hull Point, så det var nære på.

Scum
Trekk 2 - Kath snur ryggen til og fyrer av med fem terninger!
Vi ble enige om å ta et slag til og jeg byttet til Boba Fett og Kath Scarlet fra Scum. Disse to ble lastet opp med masse moro:
* Boba Fett, Push The Limit, Mangler Cannon, Hotshot Blaster, Engine Upgrade og Recon Specialist
* Kath Scarlet, Veteran Instincts, Outlaw Tech, Seismic Charges og Inertial Dampners.

Vi satt opp rett ovenfor hverandre på den ene siden, jeg passet på at Boba Fett hadde fri bane rett frem. Da vi satt ut asteroidene, hadde jeg plassert en stein nesten på Range 3 inn. Dette gjorde at styrken til Arne Kristian ble splittet i de første trekkene. Jeg kjørte maks frem første trekk, i andre trekk tok jeg Boba litt frem og valgte en 3 K-Turn med Kath. Da stod hun med rompa til på kloss hold på den ene Aggressoren og kunne fyre av fem terninger med Focus (pga Outlaw Tech). Boba Fett hadde fire terninger med én reroll og Focus, så her ble det gjort mye skade. I neste trekk valgte jeg å bruke Dampners på Kath for at hun ikke skulle få så mange skudd på seg, ettersom den ene Aggressoren kjørte forbi. Her kunne jeg muligens valgt å kjøre langt i stedet og skutt en kraftig salve til fra baksiden, men det er lettere å se i etterkant. Boba Fett fulgte opp og snart var den ene Aggressoren ute.

To mot en viste seg å bli vanskelig når du har lavere Pilot Skill enn fienden og kun Front Arc. Etter kort tid ble derfor den andre Aggressoren også tatt ut, men Kath hadde tatt heftig med skade.

Erfaringer:
Firespray er er et utrolig morsomt skip å fly, men det er fort gjort å glemme at den har stor base og en skikkelig død-vinkel til siden. Det er viktig å fly denne slik at man ikke kommer i veien for seg selv, noe som kan være vanskelig om man har mange småskip rundt seg. Utgaven jeg hadde valgt med Krassis Trelix er poengøkonomisk og har en kraftig pønsj, men kan lide av lav Pilot Skill mot fiendelister med få skip og høy PS. Jeg bør trene mer på å fly den riktig så den kan holde seg i utkanten og skyte inn.

Scum-variantene jeg hadde valgt var morsomme, jeg har justert litt på oppsettet i tilfelle jeg skal bruke den igjen. Boba Fett må inn i nærkamp for å få brukt egenskapen sin maksimalt, så det kan bli en utfordring om man parer han opp med mange småskip, for eksempel tre-fire Z-95-ere. I en toskipsliste ble ikke dette noe problem, med unntak av at jeg gjerne skulle flyttet han til slutt.

Scum-lister
Her er to oppsett jeg kan tenke meg å teste i fremtiden, men jeg mangler en del av kortene og skipene foreløpig, så vi får se. Her er link til en liste med Boba Fett og fire Binayre Pirates, her finner du en liste med Kath og Boba, noe revidert fra den jeg har brukt i denne rapporten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar