Epic Space Battle

Epic Space Battle

lørdag 18. juli 2015

Typiske oppsett 01: Soontir Fel

I denne serien, som i hovedsak er tenkt for nye spillere, ser jeg på noen typiske oppsett som det er vanlig å møte, gjerne fordi de er ansett som veldig effektive. Jeg vil også se på styrker og svakheter. Først ut: Soontir Fel.


"Stanardoppsett" for Soontir Fel
Soontir Fel er vel den mest brukte Interceptoren, men med dominansen av tårnskip som Han Solo det siste året forsvant han nesten helt fra turneringene. Dette varte helt til Starviperen ble sluppet i vinter og vi fikk Autothrustere, da var han tilbake igjen. Et typisk oppsett ser slik ut:
- Soontir Fel (27)
- Push the Limit (3)
- Autothrusters (2)
I tillegg velger mange å ha på Royal Gaurd Title som gir deg mulighet for en modifikasjon til, for tre poeng får man Stealth Device eller man kan velge en Targeting Computer for to poeng. Sistnevnte er min favoritt.

Soontir Fel får en gratis Focus Token når han er stresset, derfor er det optimalt å velge Push the Limit.

Bruksområde:
Soontir er en typisk "arc dodger" som trives best med å bruke Push the Limit på boost og/eller barrel roll for å komme seg utenfor fiendens skuddvinkel og skyte på en fiende som (i utgangspunktet) ikke kan skyte tilbake. Dersom fienden har tårn og dermed kan skyte tilbake allikevel, har man altså Autothrustere til å hjelpe seg. Siden man har brukt PTL har man fått en gratis Focus man kan bruke enten offensivt eller defensivt, alt etter behov. Jeg liker å ha Targeting Computer fordi man ofte ikke trenger å bruke to Actions til bevegelse. Da er det alltid stas å kunne tarn Target Lock for maksimal ildkraft!

Styrker:
Tittelen gir mulighet for en ekstra modifikasjon
Vår alles favoritt-baron har en god del styrker: høy Pilot Skill (9), 3 angrepsterninger, 3 Evade-terninger og Action-økonomi. Med obligatorisk PTL og Autothrustere tikker han inn på 32 poeng, noe som er under en tredjedel av styrken din, så du har fortsatt mange poeng til å fylle ut resten av lista di. Dette betyr at du får en bra og farlig offensiv Interceptor, men at ikke lista di står og faller på dette ene skipet.

Svakheter:
Mitt favorittoppsett v Soontir Fel på tilsammen 34 poeng
Soontir har dessverre bare tre Hull Points og null skjold, så han kan bli tatt ut av ett heldig skudd fra fienden din. Du må derfor være ekstremt tålmodig og kanskje la være å skyte med han i enkelte trekk for heller å kunne oppnå en bedre posisjon senere. Ettersom han har "obligatorisk" Push the Limit kan han ikke få noen andre morsomme evner eller Veteran Instincts. Dette innebærer at han kan risikere å møte piloter med høyere Pilot Skill og da er det vanskelig å skulle jobbe seg ut av skuddvinkler.

Mot svermer har han også et problem. Har fienden mang skip som dekker flere vinkler, kan det være vanskelig å komme seg i trygg posisjon for alle. Dessuten - dersom Soontir Fel har stress er det meget stor sjanse for at han velger en grønn manøver neste trekk. Dette kan gjør han lett å forutse og dermed letter å sperre eller flytte seg i posisjon i forhold til.

2 kommentarer:

  1. God innføring til et av mine favoritt skip. Eneste jeg skulle ønske var nevnt er at Tie Interceptor har tilgang til syv grønne manøvere. Så de er ikke like forutsigbare som andre skip med stress på seg. Skjønt det er fortsatt mulig å gjette hvor de kommer til å dra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, Daniel, takk for innspill! Når jeg bruker Soontir Fel, legger jeg meg gjerne på kloss hold bak fienden. I neste trekk blir det ofte en av 2-manøvrene jeg bruker for å bli kvitt stress, så det er som du sier - ofte lett å forutse.

      Slett