Epic Space Battle

Epic Space Battle

torsdag 10. desember 2015

En titt på metaen

Verdensmesterskapet i X-Wing er ferdig og Paul Heaver er kronet til verdens beste spiller for tredje året på rad. Det er på tide å ta en titt på hva som rører seg i metaen.

Ingen skal ta fra Paul Heaver at han er en god spiller, det skal noe til å vinne så mange kamper som han har gjort de siste årene. Vi kan øve og øve, men vi blir antakelig aldri like flinke til å fly plastbitene våre rundt på bordet som han. Så -hva kan vi gjøre da for å heve nivået vårt?

Den amerikanske podcasten Nova Squadron Radio har pekt på en annen ting Paul Heaver har vært veldig god på, foruten selve flyvningen: å ha fingeren på metaen og forutse hva som kommer. Riktignok skal man helst fly noe man synes er morsomt, men å ha en liste som kan fungere godt mot det som er populært kan hjelpe deg til seire i turneringer. Alle kan være enige at det er morsomt å vinne?

I fjor hadde vi en dominans av lister med to store skip eller ett stort skip og ett ess. Regelendringer som poeng for skadede store skip og utstyr som Twin Laser Turrets har endret på dette. Store skip er fortsatt gode, men ikke like "nødvendige" for å dra i land en seier. Følgende typer lister var de mest populære under verdensmesterskapet:

Palpashuttle/Godmobile:
Dette innebærer en shuttle med Palpatine om bord, som regel backet opp av Soontir Fel og Darth Vader. Sithsnevnte (pun intended) har gjerne VI for å komme opp til Pilot Skill 11, men kan også ha andre upgrades. Listene varierer noe, men er generelt to ess som kan rerulle ett av terningslagene ved hjelp av Palpatine. Disse listene gjorde det generelt bra og var den dominerende blant Imperielistene, men den nådde altså ikke helt opp.

4 TLT:
Dette er fire Y-Winger med Twin Laser Turret, her finnes det varianter både for Scum og Rebels. Dette slår hardt og har mange Hit Points, men lider av "donut hole"-syndromet, det vil si at de ikke kan skyte noe som er i Range 1. Problemet med denne listen under verdensmesterskapet var nok at folk visste hva som skulle til for å slå den ut - fly tett innpå.

Poe og hans venner:
Paul Heaver hadde en glimrende liste som kunne gjøre det bra mot de fleste: Poe med VI og regenering backet opp av to Y-Winger (en med stress-bot) og en Z-95. Denne listen kan varieres ut fra smak og behag, jeg har selv kjørt en variant med B-Winger i stedet for Y-Winger , riktignok med blandet hell. Poe er utfordrende å fly riktig, men kan altså være med å sikre deg en tittel som verdensmester om du gjør det riktig.

Corran & Co
Corran Horn med R2-D2 var en gjenganger fortsatt. Han fungerer fortsatt bra, enten med Dash eller en annen form for sidekick.

Hva manglet?
Brobots: To IG-88-ere er fortsatt farlige i de rette hendene. Allikevel var det kun én spiller med dette som kom inn blant de seksten beste. Her kan vi vel trygt si at nerfingen av store skip slo hardt til.

B-Winger: disse hardslående skipene som har vært dominerende i mange rebellister i lang tid var helt borte blant de seksten beste. Mulig det har å gjøre med at folk velger Y-Winger i stedet.

Så - hva kan vi lære? Paul valgte en liste som kan gjøre det ok mot det meste, dette er et tegn på at vi har en ganske åpen meta og at folk velger for det meste å fly noe de synes er gøy. Det er et meget godt tegn sammenlignet med i fjor da vi så altfor mange lister med to store skip. Det er aller mest artig å spille når du møter ulike typer lister fra kamp til kamp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar