Epic Space Battle

Epic Space Battle

mandag 27. april 2015

AAR fra turnering på Outland, Oslo 25.04.2015 - av Cornelius Lindemark

Denne gangen har min gode venn og favoritt-svenske Cornelius  skrevet en tekst angående sin deltakelse på Outlands turnering sist helg. Kim stod som arrangør og gjennomførte et knirkefritt arrangement. Cornelius er en habil og engasjert X-Wing-spiller som har holdt på med dette fantastiske spillet et drøyt års tid. Han er godt kjent i miniatyrmiljøet rundt Oslo, både som spiller og som tidligere ansatt på Games Workshop sin butikk i Tigerstaden. Det er alltid en fornøyelse å spille mot han, Cornelius spiller utfordrende og godt, men alltid med et smil. Denne karen tar mottoet "Fly Casual" til nye høyder. Vær så god, Cornelius:

25 april 2015 ble det nok en gang avholdt x-wing turnering, denne gang på Outland i regi av Kim
Lyhne. 22 spillere møtte opp. Noen av dem hadde spilt mange kamper før, noen hadde bare et par slag under beltet, noen var på sin første turnering, andre hardbarka veteraner. Felles for alle var en brennende interesse for et fantastisk miniatyrspill i X-wing. Miljøet i Oslo har bygget seg ganske kraftig opp det siste året uten at det gått utover kvaliteten på spillerne. Folk er hyggelige, rause, og mer interessert i å få til et morsomt spill enn et kompetitivt, lite tilgivende spill. Dette gjør at turneringsformatet, sammen med div. Facebookgrupper og Outlands kjellerrom gjør at det er lett å bli kjent med folk som man gjerne møter og spiller med igjen. Dette har ikke alltid vært en selvklarhet for andre miniatyrspillmiljøer jeg vært borti.

Dette var min 3. turnering, og for en gangs skyld hadde jeg latt Imperiets soldater blitt liggende hjemme. Denne gangen hadde jeg tatt med meg de (relativt) nye Scum and Villains. Det var det mange andre som også hadde gjort, men vi kunne også finne klassiske Rebel- og Imperial-lister.
Min liste var basert rundt Kath Scarlet, en y-wing og to z-95. Jeg hadde i forveien testet ut samme liste men med en Agressor istedenfor Kath, og forskjellige upgrade-varianter på Kath før jeg landet på:
 
Kath Scarlet (Firespray-31)
Predator, Intelligence Agent, Inertial Dampeners, Engine Upgrade
47 pts
Hired Gun (Y-Wing)
Bomb Loadout, Ion Cannon Turret, Unhinged Astromech, BTL-A4 Y-Wing, Proximity Mines
 29 points
Binayre Pirate #1 (Z-95 Headhunter)
12 pts
Binayre Pirate #2 (Z-95 Headhunter)
12 pts


Tanken bak var å måke forbi med Kath, skyte med auxilliary arc for ekstra terninger, mens y-wingen ioniserte og kontrollerte retningen til motstanderens skip. Z-95erne skulle blokkere og stå i veien. Hvis jeg skal si noe om hvordan jeg syntes at lista fungerte så må jeg si at Engine Upgrade på en Firespray er uvurderlig. Kombinasjonen Intelligence Agent med Inertial Dampeners viste seg å være veldig potent den også, særlig sammen med Y-wingens Bomb Loadout. Ekstra fornøyd var jeg også over Hired Guns ekstra Pilot Skill på 4, dette gjorde en verden av forskjell.

Kamp nr 1 var mot Kenneth, en hyggelig fyr jeg kjenner fra Warhammermiljøet. Han stilte en lignende liste som jeg hadde:

Boba Fett  (Firespray-31)
Kath og Boba, rygg mot rygg.
Andrasta title, Seismic charges, Proximity mines, Veteran instincts, Stealth device, Heavy laser cannon, Gunner
60 pts

Drea Renthal (Y-Wing)
BTL-A4 title, Ion Cannon Turret, Unhinged Astromech
28 pts

Binayre Pirate (Z-95 Headhunter)
12 pts

Det som var avgjørende i det slaget her var at Boba Fett kom seg ut på sidelinjen og fikk ikke
kommet seg tilbake i kamp før mot slutten. Da ble han møtt av resten av skipene mine som i mellomtiden hadde tatt ut Bobas eskorte. I siste minutt av kampen ble Boba tatt ut av siste skuddet til min sist skytende Z-95, så det var på hengende håret at jeg vant. Når vi telte over hadde Kenneth tatt ut en Z-95 av meg, og jeg hadde tatt ut alt av han. En spennende og lærerik kamp. Kenneth lot ikke tapet gå innpå seg og vant sine tre neste kamper.
100 – 12 i poeng til meg.

Min 2. kamp var også mot en gammel Warhammerkjenning: Øyvind. Han stilte med en lignende type liste som jeg vanligvis kjører:

Soontir Fel (TIE Interceptor)
Push the Limit, Autothrusters
32 pts

Carnor Jax (TIE Interceptor)
Push the Limit, Autothrusters
31 pts

Obsidian Squadron Pilot (TIE fighter)
13 pts

2 x Academy Pilot (TIE fighter)
2 x 12 pts

Her var det også på hengende håret. Ywingen min ble skutt ned ganske tidlig av Soontir, men fikk sluppet av Proximity Mine først som tok med seg en TIE fighter. En Z-95 gikk også av i duell mot Carnor Jax, men småskudd her og der fikk fjernet hull point etter hull point. Kampens vinner var uten tvil Kath, som først fikk inn 4 av 4 skudd med auxilliary arc mot Soontir som styrtet i døden, og SÅ ga Carnor Jax akkurat samme behandling. Rompekanon som gir fulltreffer når jeg trenger det som mest = dødelig. Spennende kamp, og med hjertet i halsen den siste halvdelen.
100 – 41 poeng i vinst til meg.

Min 3. kamp var OGSÅ mot en gammel Warhammerkjenning: Patrick. Han stilte med en liste som er av den type jeg frykter mest. Denne i form av:

Du vet at du er i en farlig situasjon når Kath snur rompa til.
Dash Rendar (yt2400)
Push the Limit, Heavy Laser Cannon, Outrider title, Engine upgrade, Kyle Katarn
58 pts

2x Rookie Pilot (x-wing)
2x 21 pts

Jeg føler vel at alle kamper denne dagen var på hengende håret, så jeg sier det igjen, det var på
hengende håret. Vi startet med en x-wing vs Z-95 duell hvor jeg drepte en X-wing og han drepte en Z-95. Deretter prøvde jeg å ta ut den andre X-wingen hans samtidig som jeg konsentrerte meg om Dash. Dash spradet rundt og skjøt ned den andre Z-95en min og begynte å ta hitpoints på Y-wingen. Her var det erfaring, litt flaks, intelligence agent, og et ublidt møte med Ole sin Dash i en kamp for lenge siden, som reddet meg. Jeg klarte ved hjelp av Kath å blokke Dash samtidig som Y-wingen var innenfor range 1 så HLC ikke kunne skyte på meg. I to runder fikk jeg da ionisert han og påført skade. Jeg svingte bort med Kath og viste rompekanonene, noe som påførte 3!!! crits. Alle Dash sine turns ble røde, cockpiten hans brant (kast terning for skade hver runde), og hver gang han tok en rød maneuver måtte han kaste terning for å se om han tok skade. Dette passet fint da han neste runde var tvunget til å ta en turn for å ikke gå ut av bordet. Han tok en til skade, skjøt ned Y-wingen, og fikk så sitt siste hit point tatt av Kath i skytefasen. Tilbake på bordet sto en skremt Rookie-pilot med ett hullpoint, og en sint Kath med rompekanon fra en annen verden som avsluttet kampen på en verdig måte: å blåse ut livsgnisten til den nyrekrutterte rebellen. 100-53 poeng i vinst til meg.

FINALE!
Første gang jeg kommet meg til finale, veldig stas. I en X-wing finale spiller man ofte om første plass, men ikke nødvendigvis om andre plass, noe jeg fikk erfare på slutten. Jeg møtte:

Han Solo (YT1300)
Determination, Chewbacca, Gunner, Millenium Falcon title, Engine Upgrade

Biggs Darklighter (x-wing)
R2-D2, Shield Upgrade

Det mangler noen upgrades på lista som jeg ikke husker, derfor er ikke poengene med heller.
Denne type liste er som sagt noe av det vanskeligste å spille mot for meg. En etter en ble skipene mine skutt ned uten at jeg fikk gjort noe særlig. Jeg tok nesten ned Biggs, men han fikk tilbake et skjold, og neste runde tok jeg bare ett hit point (av to gjenværende). Fat Han mista alle skjoldene og ett hull point, men det var ikke nok til å gjøre noe nevnverdig.
Dagens første tap: 100 – 0 i poeng til motstanderen min som vant hele turneringen.

Siden jeg tapte med så mye i siste kamp så var det noen andre spillere som fikk flere poeng enn meg og dermed tok ledelsen. Jim på 2. plass, Jonas på 3. plass, og Johannes på 4. plass. Jeg endte opp med en 5.plass, min til nå høyeste plassering. Veldig fornøyd etter en hard dags arbeid.
Takk til arrangøren, alle motstandere, og alle andre som møtte opp! Vi sees igjen, neste gang er det min tur til å arrangere turnering.

Skrevet av Cornelius Lindemark
Bilder av Are Riksaasen og Cornelius Lindemark

Takk, Cornelius, dette var meget spennende lesing! Gratulerer med en velfortjent god plassering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar