Epic Space Battle

Epic Space Battle

søndag 25. januar 2015

En dårlig dag på jobb for Han Solo

Som nevnt tidligere var det en flott turnering på Outland 24.01, arrangert av Jonas Lepsøy. Det endte med 20 deltakere, noe som gjør det til den største X-Wing-turneringen så langt arrangert i Norge. Miljøet er sannelig i vekst. Håper det kommer like mange spillere på fremtidige turneringer!

Det var veldig hyggelig å møte mange nye spillere, det var også stor variasjon av lister. Alle jeg snakket med hadde kommet for å ha det gøy, så her kan man trygt si at "fly casual"-mottoet ble godt representert.

Fra første kamp, min eneste seier denne dagen.
For min del gikk turneringen ikke så veldig bra: en god seier, ett knapt tap og to knusende tap. Spillmessig gikk det altså dårlig, men jeg kom hjem med godt mot - X-Wing-hobbyen lever i beste velgående! Wave 5 har dessuten gitt oss en god del nye muligheter til lister, det overrasker meg at to nye skip har klart å gjøre såpass mye med spillet.

Jeg hadde følgende liste: Han Solo (Veteran Insticts, Millenium Falcon tittel, C-3P0, R2-D2) støttet opp av tre stykk Prototype Pilots med Chardaan Refit. Dette var altså en litt tung Han Solo med god Staying Power. Tanken var at han skulle overleve alle 75 minuttene mens jeg tok ut minimum 50
poeng. Alt gikk ikke helt etter planen.
Fra kamp nummer 2 - deployment i hjørnet.

I min første kamp møtte jeg Arne Kristian som også er fra Kongsberg. Han hadde Echo, Rexler Brath og Dark Curse. Vi har spilt mot hverandre mange ganger, det er alltid spennende kamper og vi har mye moro. Denne kampen endte opp som min eneste seier denne kalde lørdagen.

Andre kamp var mot Jonas, han hadde en Decimaotor og Whisper. Etter en uheldig manøver med Whisper tidlig i kampen, stod denne Phantomen på en asteroide og han ble tatt ut. På dette tidspunktet hadde jeg alle skip igjen og hadde fått håp om en seier. Dessverre ble jeg overmodig og hadde A-Wingene min for nære hans Decimator, de ble dermed tatt ut en etter en. Med litt mer vettug spilling hadde jeg kunnet dratt i land en seier i denne kampen, men tapte med tre kjipe poeng. Men - nok en kamp med mye moro!
Fra kamp nummer 3 - Jim fokuserer alt på Falcon, uten at jeg
klarer å ta ut noe av hans styrke.

Etter dette møtte jeg Jim sin liste som bestod av to Bandits, Ten Numb og Etahn A´baht. Jim gjorde det klart i første runde at han gikk etter Han Solo og fokuserte all kraften på å ta ut Falcon. Jeg hjalp til med dårlig manøvrering og stod igjen med mine tre A-Winger etter tre-fire runder, uten å ha tatt ut noe av Jims styrke. En etter en tok Jim ut A-Wingene mine, jeg klarte å få med meg en Bandit Z-95 og stod igjen med kun én enste A-Wing da tiden gikk ut. Et meget velfortjent tap for meg.

Deployment i fjerde kamp - alt klart for jousting!
I fjerde og siste kamp møtte jeg Andreas Farsjø som hadde en mer offensiv Han Solo støttet opp av tre Bandit Squadron Z-95-ere. Vi satt opp tvers over for hverandre og kjørte mer eller mindre head on. Jeg trodde dette kunne fungere, men etter noen trekk frem og tilbake, stod vi igjen med hver vår uskadde Falcon. Alle A-Wingene var blåst til himmels, mens Andreas hadde igjen to Z-95-ere med 1 Hull Point hver. I de påfølgende rundene ble det noe skuddveksling mellom Han Solo og Han Solo, før jeg kom på skuddhold av Bandit-gutta og fikk tatt dem ut. Så fløy vi rundt noen trekk og skjøt på hverandre. Så lenge vi var på Range 2-3, kunne jeg ta Evade, bruke C-3P0 til å sikre en Evade på terningene og bruke R2-D2 til å regenere ett skjold. På den måten ville jeg unngå skade. Dersom jeg klarte å få ned 1-2 Hull fra Andreas sin Falcon hver runde, ville jeg altså vinne på sikt. Dette gikk egentlig ganske greit, helt til jeg fløy for nære kanten. Andreas stilte seg da kløktig til og presset meg av brettet. Her tapte jeg på dårlig manøvrering, noe som også var velfortjent.

Erfaringer fra turneringen:
1) Øv med lista i forkant! Nok en gang kom jeg med uprøvd liste, jeg burde i det minste ha flydd litt rundt på stuebordet hjemme uka før.
2) A-Winger egner seg dårlig til jousting. Tre stykker gir også for få skudd, i hvert fall hvis en møter tre-fire skip. Bruk dem heller til å fly i veien og rundt fienden.
3) Trekk skadede A-Winger ut fra den verste skytingen i stedet for å satse på at de skal få til noe ekstraordinært
4) Unngå å fly av brettet, det er bare flaut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar