Epic Space Battle

Epic Space Battle

lørdag 10. januar 2015

Fat Han del 2: noen enkle tips til bruk

Millenium Falcon med en noe uvanlig eskorte.
 Fungerte absolutt ikke i det hele tatt.
Her følger del 2 i min artikkelserie om Fat Han. Hva vi mener med Fat Han, kan sikkert variere, men utfra tilbakemeldinger jeg har fått på min forrige artikkel om emnet og fra hva vi kan se på ulike nettsteder, vil jeg definere det som en YT 1300 fløyet av Han Solo med tittelen Millenium Falcon og C-3P0. Dette koster i utgangspunktet 50 poeng, så for at den skal bli "fet" er det vanlig med flere oppgraderinger slik at den drar mellom 55 og 60 poeng. Man kan snakke om "Fat Falcon" i stedet og utvide definisjonen til å inkludere YT 1300 fløyet av Chewbacca eller Lando også, men her vil jeg konsentrere meg om varianten med Han Solo bak spakene.

Hovedtanken er at man skal få et skip som skal kunne overleve lenge og som har kostet mange poeng. Dersom tiden for kampen går ut og man har fortsatt Fat Han på bordet, så er man i det minste sikret at fienden ikke har tatt mer enn 40-45 poeng fra deg. Har du klart å skyte ned minimum 50 poeng, vil du altså være garantert en minor victory.

Så - hvordan skal man få til dette? Hele poenget her er å få fienden til å skyte på resten av styrken din mens du plukker fra hverandre hans styrke bit for bit. Når det kun er Falcon igjen av din styrke, må du ha tatt ut nok av hans styrke til at Falcon overlever til tiden er ute og du må ved spillets slutt ha tatt ut minimum 50 poeng. Den beste måten å sørge for at Han Solo overlever er å unngå at for mange skyter på den. Du har 9 i PS (før eventuelt du oppgraderer til Veteran Instincts), flytt derfor slik at færrest mulig skip blir fristet til å skyte på deg. Med C-3P0 og en Evade-token fra MF-tittelen, er du garantert å unngå 2 treff, så 1-2 skudd kan gå greit.

Utnytt at du har tårn. Du kan fly i utkanten av kampen og skyte på akkurat det du vil. Hold deg på Range 3 fra flest mulig fiender, gjerne med en asteroide i mellom dere. Men husk at du greit bør tåle ett skudd hver runde, så hvis du har sjansen til å fly inn på Range av kun ett skip og knuse dette, bør dette vurderes.

Tenk nøye gjennom asteroideplassering. Jeg foretrekker å få rundt 1,5 Range Bands mellom hver. Da er du sikret å kunne greit nok manøvrere mellom dem om det trengs, samtidig som du kan bryte opp større svermer som prøver seg på å komme samlet mot deg.

Gode oppgraderinger:
Med gullhuet og MF-tittelen er du godt dekket defensivt. Derfor bør andre oppgraderinger primært være av offensiv art. Predator er en favoritt blant mange som lar deg velge å kun rerolle én terning i stedet for alle (slik Han Solo lar deg gjøre). Mot fiender med PS 1 eller 2 kan du også velge å rerolle 2 terninger. Ganske stas! Gunner eller Luke Skywalker er også muligheter, selv om disse er dyre. Å kunne fyre av et helt nytt skudd hvis du bommer er utrolig moro. Engine Upgrade for å kunne få boost er også nyttig.

Dersom du fortsatt ikke er overbevist om at C-3P0 og Evade Action-mulighet, så kan du gjøre som Paul Heaver å ta med R2-D2 som crew. Han lar deg regenere et skjold når du er helt tom. Det er 3/8 sjanse for at du må flippe et skadekort, men det er det verdt. Og - dersom du ikke har skade, så er det jo ikke noe kort å flippe rundt!

Håper dette er noen tips du finner nyttige. Så -tørk støvet av den gamle rustbalja og fly i vei!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar