Epic Space Battle

Epic Space Battle

tirsdag 27. januar 2015

Ut med Solo, inn med Dash

Etter noen grusomme tap med Han Solo, tenkte jeg at det var på tide å teste ut Dash litt skikkelig.
Vi satt opp styrkene i hvert vårt hjørne
Outland Oslo holder åpent på søndager og jeg skulle en tur inn til Oslo, så det var særdeles hyggelig at Cornelius Lindemark var hypp på en match. Jeg bestemmte meg for fortsatt å ha et stort skip med tårn for å se om det er noe jeg kan få til å fungere, backet opp av tre A-Winger.

Jeg spilte med Dash Rendar (36), Outrider Title (5), HLC (7), Engine Upgrade (4), PTL (3) støttet av tre stykk Prototype Piloter med Chardaan Refit (3 x (17-2)). Tanken med denne forandringen av listen fra turneringen dagen før (som du kan lese om her), var å få litt mer offensiv pønsj. A-Wingene skulle holde stand og jgøre litt skade her og der, mens Outrideren skulle fly i utkanten og skyte med sin HLC.

A-Wingene flyr inn mot Decimatoren i nærkamp, Outrideren
holder litt avstand. Her hadde en Interceptor blitt skutt bort


Poff! En A-Wing er også borte!
Cornelius spilte med en Alfa Squadron Interceptor, Soontir Fel med PTL og en Decimator med Mara Jade og Reble Captive. Å få stress hver gang man skyter på et skip, er ikke noe særlig. Jeg fokuserte all ild på Stressimatoren, noen som gjorde at Outrideren min etter noen trekk ikke fikk brukt PTL, ikke fikk Boostet og ikk fikk brukt Barrel Roll. Jeg gjorde mye skade med Outrideren, men etter 30 minutters spill ble den og en av A-Wingene mine tatt ut. Jeg hadde klart å skade Decimatoren my og hadde fått ned Alfa Squadron-Intreceptoren, men innså at jeg med to PS 1-skip lå dårlig an. Vi ble enige om å heller prøve en gang til med de samme listene.

I kamp nummer to lot jeg Decimatoren for det meste være i fred og prøvde å ta ut Interceptorene først
. Cornelius var igjen tålmodig og holdt Soontir på avstand. Han plukket ned alle A-Wingene mine, mens jeg fikk tatt ut Alfa Squadron-Interceptoren hans. Etter dette fulgte en katt-og-mus-jakt rundt brettet der Soontir til stadighet klarte å komme seg på Range 1. Jeg holdt ut lenge med Outrideren og i en turnering er det mulig jeg kunne klart å fly det til tiden gikk ut, men det holdt dessverre ikke mål nå.
Dash Rendar kjenner på stresset og Soontir Fel kommer
inn på Range 1. Au!

Erfaringer:
1) lære seg å utnytte A-Wingene. De egner seg ikke til å fly i tett formasjon, det gjør de lettere å utmanøvrere. La dem komme fra ulike retninger og utnytte sin hastighet, mange manøvre og muligheten de har til å booste.

2) HLC i tårn gjør mye skade, men med PS 7 blir man fort utmanøvrert av andre skip. Cornelius var flink til å holde igjen Soontir Fel slik at han kunne booste og barrel-rolle inn på Range 1 gang på gang. Ettersom Outrideren har noen åpenbare svakheter, bør man ha en eskorte som kan i større grad kompensere for dens svakheter. Jeg forstår godt at Ares toskipsliste med Corran Horn og en YT 2400 gjorde det bra.
..og der var Dash ute av spillet. Ole ga opp på dette tidspunktet.

3) Engine Upgrade og Barrel Roll på Dash Rendar gjør at han kan flytte knallangt! Men- det hjelper
lite hvis motstanderen har mange skip med Boost og/eller Barrel Roll som flytter etter deg.

4) Han Solo er  (for min del) ikke klar for pensjoniststilværelsen!

Da er det bare å trene mer og glede seg til neste turnering. Takk til Cornelius for to kjempemorsomme kamper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar