Epic Space Battle

Epic Space Battle

onsdag 7. januar 2015

Fat Han del 1: fra den ene semifinalen i FFG World's 2014

I den ene semifinalen i Fantasy Flight Games sitt verdensmesterskap endte det med at det var to lister med Fat Han som møttes. Dette er et sterkt utsagn om hvor slagkraftig denne typen lister var på det tidspunktet der finalen fant sted, altså i høst. Selv om Wave 5 var tilgjengelig fra GenCon i september, var disse skipene ikke tillatt under World's. Egentlig greit, spør du meg, ettersom de ikke var så lette å få tak for den gemene hop før i desember.

Selve kampen finner du her, kommentert av gutta fra Team Covenant:

http://youtu.be/zS80GETUmaE

Begge kjører altså en liste sentrert rundt Han Solo med Predator, Engine Upgrade, Millenium Falcon Title, C-3P0 og R2-D2 hos den ene spilleren, mens utfordreren har Gunner. Jeg skal ikke røpe resultatet, du kan heller se videoen selv.

Dette har fått meg til å tenke på følgende:
1) hva har gjort Fat Han så bra frem til nå?
2) hvilken fremtid har denne typen lister? Blir Han erstattet av YT 2400?
3) hva fungerer best mot Fat Han?

I dette innlegget ønsker jeg å fokusere på det første spørsmålet, altså hva er det som har gjort denne listen så bra.

Dersom vi tenker ulike lister som "stein- saks - papir" (eller "asteroide-hydrospanner-datapad" som det burde hete i et SW-univers), kan vi tenke at Phantom slår sverm, Falcon slår Phantom, sverm slår Falcon. Men - burde ikke da svermlister ende opp på finalebordet? Uten å ha analysert kampene fra denne turneringen, vil jeg anta at det var færre svermlister enn de andre. Dermed kan de ha blitt slått ut tidligere. Bare under NM så vi at nær halvparten av listene stilte med en utgave av Millenium Falcon, det var kun én svermliste. Denne var bare med i første kamp, men vant denne 100-0 mot den Falcon-listen som endte opp som Norgesmester.

Tilbake til stein-saks-papir-tenkingen: blant disse tre typene lister anser jeg Millenium Falcon-sentrerte lister for å være de mest tilpasningsdyktige. En av disse listene gikk til finalen og møtte der en Phantom-liste, men det skal vi se bort fra nå. Whisper og Echo får utover Fat Han-lister juling av skip som har 10 eller høyere i Pilot Skill. Fat Han kan klare seg ganske greit mot det meste, så lenge antall skudd hver runde begrenses. I regnestykket må vi også ta med at klok asteroideplassering kan være med på å bryte opp og til dels nøytralisere en sverm.

Og - kanskje de to finalistene var blant verdens beste spillere og kunne kommet så langt i denne turneringen med en annen liste også?

2 kommentarer:

  1. Finalen ved Worlds 2014 var mellom "Fat Han" og en Whisper-liste, spilt av henholdsvis Paul Heaver og Morgan Reid. Finalen kan du se her: http://youtu.be/BC9uxMYxAIE

    Videoen du har lenket til i bloggposten er semifinalen mellom Ira Meyer og Paul Heaver.

    SvarSlett
  2. Au da, har jeg fulgt med så dårlig? Saken rettes opp med en gang, takk for tilbskemelding!

    SvarSlett