Epic Space Battle

Epic Space Battle

fredag 2. januar 2015

Et lite tips om asteroider og flankere

Deployment (1), manøver (2) og
boost (3)
Det er lurt å øve seg på egenhånd for å finne ut litt om avstander i X-Wing. Her er et lite tips for flanking med boost-utstyrte skip, som for eksempel A-Wing. Jo raskere man kan få disse inn i fiendens flanke, jo raskere er de truende.

Dersom en asteroide er plassert omtrent midt mellom deg og motstanderen, kan du nå nesten frem med 5 rett frem etterfulgt av en Boost (avbildet i første bilde). Du vil i første trekk være skjult bak asteroiden for fiender fra skrå. Tenk gjennom hvor du ønsker at dine egne skip og motstanderens skal flytte seg de første trekkene når du plasserer de øvrige asteroidene.

Trekk 2: krapp 3-er sving rundt asteroiden
I trekk 2 velger du 3-er krapp sving og vips - så er du rundt. Om nødvendig kan også dette flyttet følges av en Boost for å komme tett inn på målet fra siden. Dette kan overraske fienden veldig. Prøv dette hjemme og tren, så kanskje du har et overraskende trekk i din neste kamp!

Jeg har lært meg å ha respekt for skip med Boost-evnen, den gjør at skip kan komme seg ganske langt på ett trekk.

To A-Winger flyr parallelt i trekk 1. I trekk 2 kommer de bak
hverandre 
I det siste bildet kan du se hvordan det ser ut dersom du deployer to skip ved siden av hverandre og som foretar samme manøver: det ytterste skipet vil i trekk 2 ende opp bak det første skipet. Pass på at du deployer dem med nok mellomrom, for eksempel en bredde av manøver-template. Dersom du er usikker på om du kommer nær nok fienden i trekk 2, er det lurt å flytte det innerste skipet først. Da kan du se om dette må booste eller ikke. Flytter du det ytterste skipet først, så vil det ved en Boost stå i veien for partneren sin. Dette vil være uproblematisk dersom begge skip har samme PS. Hvis de ikke har det, må du passe på at den som har lavest PS flyr innerst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar