Epic Space Battle

Epic Space Battle

mandag 29. desember 2014

AAR: Romjulsromkrig - feil skip til feil tid

28.12 hadde vi en liten sammenkomst i en galakse vedlig nærme, det vil si hos Øystein Teksli. Alle de tre jeg vanligvis spiller mot hadde gått til anskaffelse av Decimator i løpet av desember, så her tenkte jeg at det var en god mulighet å få testet ut en anti-decimator-liste bestående av:

* Etahn A'bath, PTL, R5-
P9, FCS
* 4 stykk Prototype Pilot med Chardaan Refit

Styrker:
- mange skip
- mange muligheter for crit
- høy Agility på alle skip

Svakheter
- 5 som høyeste PS
- kun 21 HP totalt

Så viste det seg at min motstander i første kamp, Arne Kristian, hadde valgt en liste helt uten noen Decimator, men med Echo, Rexler Brath og Dark Curse. Han hadde PS 6, 8 og 6 og flyttet dermed ALLE sin skip etter alle mine - gulp og dobbeltgulp! Vel, vel, det var bar å hoppe i det. Det er jo alltid artig å se hvordan en liste vil klare seg mot andre skip enn det den er designet for å kjempe mot.

Deployment: jeg satt opp skipene mine helt til venstre på min side, klar for å fly dem gjennom asteroidefeltet og lokke Arne Kristian inn.
Arne Kristians deployment.


Første trekk: jeg velger å fly to A-Winger rett frem og booste, tanken var å kunne få inn disse fra flanken. De to andre A-Wingene og E-Wingen flyr skrått mot høyre gjennom asteroidefeltet.


Trekk to: jeg flyt alt enda lenger frem i ulike vinkler i håp om å kunne få noen saftige mål i sikte. Etahn A´bath holder seg noe tilbake for ikke å skulle være et fristende mål og får å kunne bruke evnen sin best mulig.


Arne Kristian var den første til å skyte, han hadde også trukket inn mot midten. Jeg håpet å kunne fly rundt han i neste trekk.
Når man får denne salven fra Raxler Brath, angrer man litt på å ha rådet motstanderen om å velge Focus. Au!

Trekk 3: Rexler Brath har brukt PTL og er derfor stresset. Han velger 4 U-turn over asteroiden og blir omringet. Nå er det min tur til å ta igjen, det blir mange skudd og til slutt er han nede i 1 Hull
 Trekk 4: Rexler Brath må velge en grønn manøver fremover, men blir sperret på en asteroide av en tapper A-Wing. Det siste Hull-poenget ryker av steinsprut!
Trekk 5: TIE-fighteren tar en K-turn og blir valgt ut som neste mål. Phantomen flyr av gårde for å komme tilbake i en nye og bedre posisjon.
Trekk 6: jakten fortsetter. Echo foretar en u-sving og gjør seg klar for å bli med jakten igjen. Skipet til venstre i bildet blir offer for hans vrede i trekk sju
 Trekk 6: den tapreste A-wingen min flyr over sin tredje asteroide og stiller seg frekt i veien for Arne Kristians A-Wing. Nå får han ingen actions og står akkurat der jeg vil. Pang!
 Trekk åtte: Phantom kommer fryktelig fort, mens jeg har brukt runden på å snu. Nå har jeg også mistet to stykk A-Winger!
Trekk ni-ti: her leverer Etahn A´bath sitt siste skudd før han blir tatt av dage. Hadde jeg valgt å bruk PTL her og tatt en Evade Action, kunne jeg ha overlevd Echos ild.

Med kun en Prototype Pilot igjen på brettet, er det kun snakk om tid før tapet er en realitet. Det blir noen runder med jousting, men en A-Wing blir lett match for Echo.

Hva jeg lærte: Echo er utrolig vanskelig å forholde seg til! Listen min er hard og deler ut mange Criticals, men det er nytteløst å ikke ha noen skip med høyere PS enn 5 når det er mulig at man møter Echo.

1 kommentar:

 1. Min imperieliste under kampen:

  * Rexler Brath (TIE Defender med Ptl og Heavy laser)
  * Echo (TIE Phantom med advanced cloaking device og Predator)
  * Dark Curse (TIE Fighter)

  Jepp, Echo er nok min favoritt, Imperial side. Han har veldig god punch når han er decloaka og med advanced cloaking device får han en "gratis cloak" etter hvert angrep. Med "2 bank" decloaking" har han mange muligheter til å dukke opp på uventede steder.
  Har også prøvd han med god erfaring med Advanced cloaking Device, veteran Instincts og recon specialist (38 poeng)

  Rexler Brath var litt mer vanskelig å håndtere, han er sterk, men TIE Defender krever litt erfaring for å få maks utbytte av.

  Dark Curse er best som "agn" da motstanderen ikke kan bruke tokes eller rerolle når de angriper han. Han er billig med 16 poeng og kan gjøre god nytte for seg.

  En artig runde! :)

  SvarSlett