Epic Space Battle

Epic Space Battle

søndag 7. desember 2014

Hvorfor liker vi X-Wing så godt?

X-Wing er et raskt voksende miniatyrspill. Det har kun eksistert noen få år, men det har tatt verden med storm og får stadig nye spillere. Hva er det som gjør dette spillet så populært? Jeg vil i dette innlegget peke på noen elementer jeg føler er helt sentrale for spillets suksess:

1. Det er Star Wars! De fleste miniatyrspillfans liker Star Wars og finner dette universet spennende. En god del andre spill legger opp til en egen fluff-verden man må skape seg et forhold til, mens alle kjenner de ikoniske skipene TIE fighter, X-Wing og Millenium Falcon fra før.

2. Ferdigmalte figurer: For en del folk som har prøvd mange miniatyrsystemer vil det føles som en lettelse å slippe unna malingen av figurer. Man tar figuren rett ut av boksen, finner frem de kortene man skal bruke, monterer skipet på støtten og spiller i vei. Dette appellerer også til de som ikke spiller mye miniatyrspill, men som gjerne vil prøve.

3. Nevnte jeg at det er Star Wars? Never underestimate the power of this franchise!

4. Enkle regler: selv om det er mange muligheter i dette spillet, så er grunnreglene lette å fatte. Man leser gjennom reglene på egenhånd i løpet av et kvarter, eller man kan få dem forklart på fem minutter og forstå dem greit i løpet av sitt første slag. Dette kan sies om andre spill også, men i kombinasjon med de andre punktene blir dette en helt egen styrke ved akkurat dette spillet.

5. Spillerens skills: Med enkle regler, så faller mye av ansvaret for hvordan det går på deg som spiller. Klarer du å forutse hva fienden gjør? har du satt sammen en styrke med skip som fungerer bra sammen? Klarer du å beregne manøvrene dine, eller kolliderer du konstant i asteroider?

6. Balance of the Force(s): dette kan nok diskuteres og det vil til en hver tid være noen kombinasjoner som er bedre enn andre. Dette til tross - du kan spille med de skipene du selv synes er morsomme og som passer din spillestil og allikevel ha en sjanse til å vinne mot de fleste andre. Det kommer selvfølgelig an på hvilke oppgraderinger du har, hvilke piloter du velger og den generelle kombinasjonen av styrken din, men allikevel kommer mye an på din evne som spiller.

7. Man kan alltid skylde på terningene når noe går galt!

Denne listen kunne vært mye lengre, men her har jeg pekt på noen av de punktene jeg mener er viktigst. Hva mener DU er viktigste faktorer for at dette spillet er så populært?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar