Epic Space Battle

Epic Space Battle

søndag 7. desember 2014

Corran Horn: en fin og dyr flanker

E-Wing er et flott skip med fantastiske stats: 3 Attack, 3, Agility, 2 Hull og 3 Shields. Av Actions kan man velge mellom Evade, Barrel Roll, Focus og Target Lock. Den kan ha System Upgrade og Astromech. Av manøvre har han det beste fra en X-Wing og det beste fra en A-Wing. So far, so good. Så - hvorfor ser vi ikke disse skipene mer i bruk. Å ja, slike evner kommer selvfølgelig til en pris - E-Wingen koster fra 27 poeng og oppover!

Den dyreste av dem alle er Corran Horn. Han er kjent fra bøkene i Rogue Sqaudron-serien der han fyker gjennom rommet i sin trofaste X-Wing og bekjemper Ysanne Isard og hennes skumle medhjelpere. I spillet har han altså fått en E-Wing, noe det er mulig han får lenger ut i bokserien enn jeg har lest (jeg stoppet ved bok nummer fire).

Corran Horn koster 35 poeng og har Pilot Skill på 8. Hans spesielle evne er å kunne skyte et ekstra skudd i End Phasen mot å ikke skyte neste trekk. En artig evne som også kan være ganske farlig.

Så - hvordan kan man bruke Horn fornuftig? Han blir veldig fort dyr, så det gjelder å vite helt klart hvilken rolle han skal fylle og hvilke oppgraderinger han bør ha. Jeg synes Corran fungerer aller best som en farlig flanker, det vil si at han plasseres på en av sidene og kan komme inn i fiendens blindsone. Samtidig har man en hovedstyrke som kjører opp i midten eller på motsatt side.

Første oppgradering jeg pleier å velge er R2-D2. Muligheten til å regenerere skjold er bare fantastisk! I tillegg synes jeg Push The Limit er greit for å ha muligheten til to actions. Dersom det er viktig å ha høy PS for deg, kan du velge Veteran Instincts i stedet. Som Sytem Upgrade liker jeg liker best å ha Fire Control System for å kunne få Target Lock etter det første skuddet. Andre synes Advanced Sensors er et bedre valg for å ta først to actions og deretter en grønn manøver.

Med R2-D2 (4 poeng), Push The Limit (3 poeng) og Fire Control System (2 poeng) ender man på 44 poeng. Dette utgjør nesten halvparten av poengene dine, så pass på at:
1) Corran Horn overlever: kjør inn i flanken, skyt to skudd, fly av gårde med grønn manøver mens du velger evade og focus og lad opp skjold
2) Sørg for at du får brukt han! 44 poeng som flyr rundt uten å utrette noe er mange poeng bortkastet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar