Epic Space Battle

Epic Space Battle

tirsdag 23. desember 2014

The Phanotm Menace - en titt på Echo og Whisper

I juni kom Wave 4 med et skummelt nytt Imperieskip - TIE Phantom. Det Galaktiske Holonettet (AKA Internett) var overfylt av påstander om at nå var spillet "broken" - hvordan i alle dager skulle man kunne bekjempe dette skipet? Med Decloak kan denne ballerinaen vimse rundt og dukke opp akkurat der det måtte passe, noe som gjør det utrolig vanskelig å få skutt på. Som Opprørerspiller har jeg klødd meg mye i hodet og lurt på hva jeg skal gjøre. Etterhvert som høsten har kommet og gått så har dette skipet blitt testet i kamp og mange har funnet måter å bekjempe det på. I denne artikkelen tar jeg en titt på hvordan man kan bekjempe de to navngitte pilotene Echo og Whisper med en gjennomgang av noen av Phantomens svakheter og hvordan de kan utnyttes:
ske Holonettet

Corran Horn på Phantom-jakt
1) Maksimal Pilot Skill er 9: den tøffeste Phantom-piloten har PS 7 - dette kan maksimalt bli 9 ved bruk av Veteran Instincts. For å være maksimalt nyttig, er Phantomen avhengig av å flytte etter deg og komme utenfor dine Arcs.
Hvordan utnytte dette: 
- sørg for å ha en pilot med PS 10 eller høyere, for eksempel Corran Horn eller Wedge Antilles med VI. Begge disse skipene han gjøre nytte for seg som flankere i andre lister også.
- ha et skip med tårn, for eksempel Millenium Falcon eller YT 2400

2) høy poengkostnad: Phantomen er dyr og blir fort enda dyrere med oppgraderingen Advanced Cloaking Device. Dette betyr at Whisper/Echo antakelig er hovedpersonen i din motstanders styrke. Han har antakelig ikke så mange flere skip, muligens en liten TIE-sverm på inntil 4 skip eller noen få andre spesialister.
Hvordan utnytte dette:
- still med flere skip enn han og spre dem slik at det er store sjanser for å kunne få han i en arc. 6 A-Wings, anyone?

3) kun 2 i Agility når den er decloaked - og kun 4 hit points: Phanotmen kan one-shottes! Dersom den er Decloaked, skal det veldig lite til å skyte den ned. Dette vet jo også fienden din, derfor kan det hende han er avventende med å skulle Decloake. For hver runde han ikke skyter, så er det fort 40 + poeng som ikke blir brukt.
Hvordan utnytte dette:
Her begrenses Phatntomens muligheter for Decloking til rett
frem og mot høyre, veien til venstre er blokkert.
- spre skipene dine så du tvinger han til å fly steder han ikke vil, eller at han lar være å decloake

4) decloaking er vanskelig å beregne: både for Echo og Whisper så er det vanskelig å beregne 100% hvor skipet ender opp ved Decloak.
Hvordan utnytte dette: 
- spre asteroidene utover ved oppsett, lag et felt der det er omtrent 1,5 i range mellom dem. Fly midt inn i feltet. Dette gjør det vanskeligere for motstanderen din å skulle Decloake og komme inn i flanken din.

5) mangel på actions: mange som velger Whisper bruker VI som Elite Pilot Skill. Dette innebærer at han IKKE har PTL og ofte får han ikke valgt Actions som Evade eller Focus. Ett heldig skudd kan derfor være skjebnesvangert for han - man kan rulle alle terninger blanke selv om en har 4, 5 eller 6 terninger!
Hvordan utnytte dette:
- skyt også på Phantoms som er Cloaked. Om du ikke oppnår treff, så har du i hvert fall skremt motstanderen litt.

Så neste gang du møter Echo eller Whisper - frykt ikke, men bruk dine kunnskaper om skipet mot den.

3 kommentarer:

  1. Hej Ole. Fin och nyttig blogg du har startat. Jag har sett på diverse you tube kanaler om X Wing och är väldigt imponerad så långt. Jag går till inköp på nyåret så kanske vi ses i star wars universitet i 2015 /Håkan

    SvarSlett
  2. Hei, Håkan! Hyggelig at du liker det jeg har skrevet. Gled deg til mange timer med X-Wing, det er et helt fantastisk spill! Håper at vi kan møtes til litt spilling, Are og jeg har mange tette og morsomme kamper.

    SvarSlett
  3. Whisper all the way, Echo är lite för svår att hålla koll på även som spelare. Inte bara som motståndare.

    SvarSlett